+90 212 244 9222

KVKK - GDPR Nedir?

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK)

Uluslararası belgeler, T.C. Anayasası, T.C. Kanunları, mukayeseli hukuk uygulamaları ve içinde bulunduğumuz çağda ülkemiz ihtiyaçları göz önüne alınmak suretiyle hazırlanan bu Kanun ile kişisel verilerin çağdaş standartlarda işlenerek özel hayatın gizliliği başta olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin koruma altına alınması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda, Kanun, kişisel verilerin işlenme şartlarını, kişisel verilerin korunmasına ilişkin benimsenmesi gereken temel ilkeleri ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenlemektir.

Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü (GDPR)

Avrupa Birliği üye ülkelerindeki kişisel verilerin korunmasına ilişkin düzenlemelerin uyumlaştırılması amacıyla 95/46/EC Sayılı Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Serbest Dolaşımı Direktifi'nin, kişisel verilerin korunmasına ilişkin doğan yeni ihtiyaçlar doğrultusunda yürürlükten kaldırılması ile 2018 yılında tüzük olarak uygulanmaya başlanmıştır. Asıl amacı, Avrupa Birliği mukimlerinin veri güvenliğini sağlayabilmek adına, organizasyonların uyumluluk konusunda yeniden şekillenmesiyle birlikte etkin bir gizlilik ve güvenlik yaklaşımına sahip olmalarını sağlamaktır.

Kişisel Verilerin Korunması

Temel hak ve özgürlükler, kişisel veriler, gizlilik ve güvenlik kavramları insan hakları anlayışının ortaya çıkmasından beri hayatımızda olsa da teknolojiye ve temel hak ve özgürlüklerin uygulanmasına ilişkin gelişmelerin yaşandığı son zamanlarda günlük hayatımızda artık daha da fazla önem teşkil etmektedir. Türkiye'de, AB Veri Koruma Tüzüğü'nün (GDPR) esamesi olan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK), bize temel hak ve özgürlüklerimiz ile beraber, kişisel verilerimizin nasıl korunacağına dair bilgiler vermektedir.

Uyum Süreci: KVKK & GDPR Danışmanlığı

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 2016 yılında yürürlüğe girerek, tüm şirketlerin kişisel veri içeren süreçlerini gözden geçirmeleri, ve yasa ile uyum süreçlerini tamamlamaları için 2018 Nisan ayına kadar süre tanındı.

Türkiye'de şirket organizasyon yapıları veya çalışan sayıları farketmeksizin her şirketin KVKK uyum sürecini 2018 yılı itibariyle tamamlamış olması gerekmektedir. Uyum sürecinin tamamlanmış olması, bir şirketin; çalışanları, çalışan adayları, tedarikçileri, paydaşları vb. taraflara ait tuttuğu her türlü kişisel veriyi, yani bizi tanımlayan her verinin konu olduğu sürecin, yasanın öngördüğü koşullara göre düzenlenmesi ve bu koşullar çerçevesinde yürütmesi demektir.

Şirketiniz Türkiye sınırları içinde kurulu olup, Türkiye içerisinde hizmet gösterse bile sadece Türkiye'nin veri koruma süreçlerine ve KVKK'ya uyumlu olmanız yeterli olmayacaktır. Aynı zamanda AB'nin veri koruma uygulamalarına, yani GDPR'a da tabi olabilirsiniz. Bu durumda şirketiniz içinde uygulayacağınız ve sürekliliğini takip edeceğiniz uyum sürecinizin hem KVKK'yı hem de GDPR'ı kapsaması gereklidir. Günümüzde, hayata geçireceğiniz uyum süreciniz, bir denetim faaliyetinden daha çok rutin bir iş süreci haline gelmeli ve kişisel verilerin korunması süreçleri, kurum kültürü olarak benimsenmelidir.

GDPR Uyumluluğu

AB Veri Koruma Tüzüğü'nün Bölgesel Kapsam başlıklı 3.maddesinde gerçek veya tüzel kişilerin Avrupa Birliği sınırları içinde bulunmasa da GDPR'a tabi olabilecekleri düzenlenmiştir. Farklı bir ifade ile kişisel veriler üzerinde işlem yapan kişilerin hem KVKK hem de GDPR'a tabi olmalarının mümkün olduğu bu madde ile açıklanmaktadır. Eğer, Türkiye'de kurulu olan bir şirketin; AB içinde ikamet eden bir kişi ile herhangi bir şekilde iletişim kurması ile (AB mukimlerine ürün ve/veya hizmet satarak, AB ülkelerinde kullanılan dillerden birini online sistemlerinde kullanarak) veya farklı bir yöntem ile AB mukimlerinin verilerini işliyorsa, bu durumda bu kişilerle ilgili olarak GDPR'a; Türkiye'de gerçekleştirdiği veri işleme faaliyetleri ile ilgili olarak ise KVKK'ya tabidir. Yani her iki kanunun gerekliliklerini de yerine getirmekle yükümlüdür.

KVKK 2016'da yürürlüğe girmeden önce verilerimiz korunmuyor muydu?

2016 yılında KVKK yürürlüğe girmeden önce 12.10.2004 tarihli Türk Ceza Kanununda kişisel verilerin hukuka aykırı olarak elde edilmesi, yayılması ve yok edilmemesi yaptırıma bağlanmıştır. 12.09.2012 yılında ise T.C. Anayasasının 20.maddesine eklenen fıkra ile kişisel verilerin korunması anayasal bir hak haline getirilmiştir. 2016 yılında ise GDPR'ın 1995 yılındaki versiyonu baz alınarak, veri üzerinde yapılan her türlü işlem olarak tanımlanabilecek "veri işleme" süreçleri detaylandırılarak daha önce Anayasa, Kanunlar ve Uluslararası Sözleşmeler ile hayatımızda olan terimlerin içi doldurulmuş oldu.

Veri Envanteri & VERBİS Kaydı

İlk aşamada kurum içi organizasyon şemasının hazırlanması ve organizasyon içindeki departmanlarda / birimlerde hangi kişisel verilerin işlendiği, kategori bazlı (kimlik, iletişim, lokasyon, sağlık vb.) olarak belirlenmelidir. Daha sonra bir veri envanteri hazırlanarak envanterde aşağıda belirtilen başlıca bilgilere yer verilmelidir:

Kısaca, Veri Envanteri'nde detaylı olarak belirtilmesi gerekenler başlıca:

  • Belirlenen kategorilerde hangi kişisel verilerin işlendiği (Kimlik: Ad, soyad, TCKN gibi)
  • Verisi işlenen gerçek kişi (müşteri, çalışan, tedarikçi, paydaş, üçüncü kişiler)
  • Veri işlemenin amacı ve hukuki sebebi
  • Hangi tür kişisel verinin işlendiği; özel nitelikli kişisel veri (sağlık, ırk, din, cinsiyet) veya kişisel veri (isim, iletişim bilgisi)
  • İşlenen verinin ne kadar süre ile saklanacağı
  • İşlenen kişisel verilerle ilgili alınan idari ve teknik tedbirler
  • Verilerin yurt dışı aktarımının bulunup bulunmadığı

Hazırlanan veri envanteri ışığında VERBİS üzerinden veri sorumluları siciline beyanda bulunulmalıdır. Unutulmamalıdır ki; VERBİS ve Kişisel Veri Envanteri birbiriyle paralel bilgileri içermeli ve güncel olmalıdır.

Süreklilik

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gerekliliklerini sağlamak, uyum sürecini bir kereye mahsus geçireceğiniz denetim ve bu kapsamda alacağınız danışmanlık ve VERBİS kaydınızı tamamlamak olarak anlaşılmamalıdır. Bu şekilde yasal yükümlülüklerinizin bir kısmını yerine getirseniz de Kanuna uyumun devamlılığının sağlanması ve beyan edilen bilgilerin güncel olması gerekmektedir.

KVKK, 2016'da hayatımıza girmiş ve halen güncellemelerle süreçlerimize yeni uygulamaları adapte etmemizi gerektiren bir kanundur. Bu kanunun direktiflerinden biri, tüm faaliyetlerimizin her zaman KVKK hükümlerine uygun sürdürülmesi, VERBİS'teki kaydımızın, Kişisel Veri Envanterimizin ve uyum sürecinde hazırlanan diğer dokümanların her zaman güncel tutulduğundan emin olmamızdır. Ayrıca sürdürülebilirliğin sağlandığından emin olunması için periyodik olarak denetimlerin yapılması gerektiği KVKK'da yer alan bir başka husustur.

Bu noktada CottGroup®'un sunduğu denetim, danışmanlık ve sürdürebilirlik hizmeti, süreçlerinizin yasalarla uyumlu olup olmadığını; uyum süreci tamamlandıktan sonra ise devamlılığın sağlanıp sağlanmadığını kontrol ederek sizi karşı karşıya kalabileceğiniz idari ve hukuki yaptırımlardan koruma garantisi sağlar.

Kişisel verilerin korunması ile ilgili yasal düzenlemelere ve KVK Kurul'u tarafından yayımlanan güncel kararlara kvkk mevzuatları sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca CottGroup® olarak, uyum sürecinizde size sağlayabileceğimiz danışmanlığa dair detayları ve uyum sürecinin tamamlanmasının ardından müşterilerimize sunduğumuz sürdürebilirlik hizmetlerinin kapsamını incelemek için danışmanlık hizmetleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

KVKK & GDPR Danışmanlık Hizmetleri - CottGroup
 

KVKK ve GDPR Danışmanlık Hizmetlerimiz

Yasal uyumsuzluk sonucunda oluşabilecek risklerinizi tespit ederek, her türlü kişisel verinin hukuka uygun olarak işlenmesi ve muhafaza edilmesi için gerekli teknik ve idari tedbirleri sağlıyoruz.

Hizmet detayı için tıklayınız

KVKK ve GDPR Şirketler Tarafından Nasıl Değerlendirilmeli?

  • KURUMUNUZ

    • AB sınırları içinde yaşayan gerçek kişilere ya da AB sınırları dışında yaşayan AB vatandaşlarına hizmet ya da ürün sunuyorsa,
    • Bu kişilerin davranışlarını gözlemliyorsa,
    • AB şirketleri ile iş yapıyorsa,
    • AB dillerinden birinde hizmet veriyorsa,
    • AB’de yaşayan veri sahiplerinin kişisel verileri üzerinde herhangi bir işlem yapıyorsa;

    GDPR'A TABİDİR.

  • KURUMUNUZ

    • Kişisel verilere dolaylı, direkt, kısmen veya tamamen olarak,
      • Sahipse
      • İşliyorsa
      • Saklı tutuyorsa
      • Siliyorsa

    KVKK'YA TABİDİR.

  • GDPR’a tabi iseniz,

    • İşlediğiniz her kişisel verinin niteliğine göre veri sahibinden yazılı rıza almalı,
    • Kişisel verileri kanuna uygun olarak işlemeli, saklamalı, aktarmalı, anonimleştirmeli ve silme işlemini yapmalı,
    • Kişisel verileri işleme faaliyetlerine ilişkin politika ve prosedür oluşturmalı,
    • Kişisel verilerin GDPR’a uygun işlenmesi ve güvenliği için teknik önlemleri almalı ve altyapınızı tamamlamalı,
    • İşlediğiniz her kişisel verinin meşru bir amacı ve hukuki sebebi olmalı ve bunu belgelendirmeli,
    • Bağlayıcı Şirket Kuralları’nızı (BCR), sınırlar ötesine aktardığınız kişisel verilere dair aktarım süreçlerinin GDPR’a uygun olması için hazırlanması,
    • Kurumunuz için Data Protection Officer (“DPO”) ataması yapmalısınız.

    KVKK’ya tabi iseniz,

    • Kişisel verileri kanun hükümlerine uygun olarak işlemeli,
    • Kişisel veri işleme envanteri oluşturmalı,
    • Veri işleme faaliyetlerini kanuna uygun olarak sürdürmek ve veri ihlallerini önlemek için teknik altyapınızı tamamlamalı,
    • Kişisel veri saklama ve imha politikası hazırlamalı,
    • Uluslarası aktarımı yapılan kişisel verilerin aktarım süreçlerine yasal altyapı sağlayan ve verileri koruyan Bağlayıcı Şirket Kuralları’nızı (BCR) hazırlamalı,
    • Mevzuatta sayılan istisnalar kapsamında değilseniz VERBİS aracılığı ile Veri Sorumluları Siciline beyanda bulunmalısınız.

Şirketinizin GDPR‘a tabi olmadığından emin misiniz?

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve EU General Data Protection Regulation (“GDPR”) ile ilgili hangi düzenlemeye tabi olduğunuzu öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Uyum süreçleri için tıklayınız

Veri Koruma Kanunlarının Uygulanması

KVKK ve GDPR iş süreçlerinizi hem yasal hem de teknik açıdan önemli ölçüde etkileyecektir.

CEZAİ YAPTIRIMLAR

Süreçlerin gerektirdiği sorumlulukları yerine getirmedim, peki şimdi ne olacak?

KVKK ve GDPR; şirketlerin tuttuğu datanın minimize edilmesini ve eldeki datanın işlenme süreçlerini güvenlik ve gizlilik yöntemiyle beraber oldukça şeffaf olmasını amaçlarken, herhangi bir uyumsuzluğun ve yasal yükümlülüklerin yerine getirilmemesinin sonuçları oldukça ağırdır.

Her iki Kanun aynı özü benimsemiş olsa dahi, cezai yaptırımları noktasında birbirinden değişkenlik göstermektedir. Herhangi bir uyumsuzluk ve idari yasal yaptırım ile karşı karşıya kalmamanız adına, hangi yasa için sorumluluğunuz var ise, uyum süreçlerine bağlı yükümlülüklerinizi yerine getirmeniz önem arz etmektedir.

KVKK’ya Uyumsuzluk Cezaları

  • Veri sorumluları sicil bilgi sistemi olan VERBIS’e ilgili tarihler arasında kayıt yapamayan şirketlere; 2020 yılı için 36.053 TL ile 1.802.641 TL aralığında,
  • Aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmeyen şirketlere; 2020 yılı için 9.013 TL ile 180.264 TL aralığında,
  • Veri güvenliliği ihlali durumlarında; 2020 yılı için 27.040 TL ile 1.802.641 TL aralığında,
  • Kurul tarafından verilen kararların yerine getirilmemesi durumunda 2020 yılı için 45.066 TL – 1.802.641 TL aralığında,

idari para cezası uygulanabilecektir. Bu tutarlar her takvim yılı başından geçerli olmak üzere o yıl için 4.1.1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesi hükümleri uyarınca tespit ve ilân edilen yeniden değerleme oranında artırılarak uygulanır.

Kişisel Verileri Koruma Kanunu’nda belirtilen idari para cezalarının yanı sıra, kişisel veri ihlallerine bağlı olarak Türk Ceza Kanunu uyarınca 1-4 yıl arası hapis cezası öngörülmüştür.

2017 yılı verilerine göre, KVKK kurumuna toplamda 41 tane veri ihlali başvurusu iletilmiş olup karara bağlanan yaptırımlar sonucunda 125,000 TL idari para cezası uygulanmıştır. 2018 yılında veri ihlali başvuru sayısı 395 adedi bulmuş olup bunların 233’ü Kurum tarafından incelemeye alınıp cevaplandırılmıştır. Yine 2018 yılında kesilen idari para cezaları toplamda 1,365,000 TL’yi bulmuştur. Kişisel verilerin korunması müessesesi gün geçtikçe önem kazanmakta olup uyum sürecini tamamlamadığınız her gün aleyhinize işlemektedir.

GDPR’a Uyumsuzluk Cezaları

Olası bir veri ihlali ve/veya regülasyona uyumsuzluk halinde şirketlere uygulanabilecek yaptırımlar KVKK’ya oranla oldukça yüksektir.

Uygulanabilecek idari para cezası, ilgili şirketin bir önceki mali yıla ait global cirosunun %4’ü veya 20,000,000 € olarak belirtilmiştir. Bu tutarlar arasından hangisi daha yüksek ise o tutar, ceza olarak işlenecektir.

Bununla beraber aşağıdakiler de şirketlere cezai işlem olarak uygulanacaklar arasındadır.

  • Yazılı uyarılar ve tebligatlar,
  • Veri işlenmesinin süreli / süresiz olarak askıya alınmasını sağlamak,
  • İşlenen verinin düzenlenmesini, değiştirilmesini ve/veya sınırlanmasını istemek,
  • Herhangi bir üçüncü taraf ülkeye veri aktarımını sınırlamak.

KVKK VE GDPR : TEMEL KAVRAMLAR

Bugün Türkiye’nin bağlı olduğu veri koruma kanunu, 1995 tarihli Avrupa Birliği Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Serbest Dolaşımı Direktifi’nin (“Direktif”) bir örneği olduğundan, GDPR’ın KVKK’yı da kapsadığını düşünmek yanlış olmayacaktır. Yasaların temelde oldukça benzer olmalarından ötürü, kapsamlı bir analiz yapılarak uyum sürecinde efor harcanması, hem şirketinize hem de ilgili birimlere zaman ve maliyet kazancı sağlayacaktır.

Her iki regülasyonun temel ilkelerini kısaca özetlemek gerekirse:

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

General Data Protection Regulation

  • Hukuk ve dürüstlük kurallarına uygun
  • Verilerin doğru ve gerektiğinde güncel
  • Verilerin belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenmesi
  • Verilerin işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olması
  • KVKK’da öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar verilerin muhafaza edilmesi
  • Zorunlu olmamakla beraber, uyum süreci için bir “denetçi”nin atanması
  • Hukuka, dürüstlük kurallarına uygun ve veri öznesine karşı şeffaf olarak verilerin işlenmesi
  • Verilerin doğru ve gerektiğinde güncel olması
  • Kişisel verilerin belirli, açık ve meşru amaçlarla işlenmesi
  • Veri işleme için gerekli olduğu kadar, ilgili ve ölçülü biçimde işlenmesi
  • Kişisel verinin işleme amacı için gerekli olandan daha uzun süre tutulmaması
  • Veri Kontrolörü’nün sayılan tüm temel prensiplerden sorumlu taraf olması (hesap verilebilirlik prensibi)
  • Zorunlu olarak, DPO (Data Protection Officer) adında uyum denetçisi atanması

Bu web sitesi çerez kullanıyor.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek, verimli çalışmasını sağlamak ve istatistiki verileri takip etmek için çerezler kullanılmaktadır. Sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş olursunuz. Çerezleri nasıl kullandığımız ile ilgili detaylı bilgi için lütfen Çerezler (Cookies) sayfasını okuyunuz. Bu seçim 30 gün süreyle ya da tarayıcınızdaki çerezleri siz silene kadar geçerlidir.
x
Hizmetlerimiz devam ediyor.

Dünya gündemindeki Covid-19 Koronavirüs salgını sebebiyle, çalışanlarımızın sağlığını güvenceye almak adına, çalışmalarımızı bir sonraki bilgilendirmeye kadar uzaktan devam ettireceğiz. CottGroup® olarak sahip olduğumuz iş sürekliliği planlarımız ve güçlü teknolojik altyapımız sayesinde süreçlerimizi kesintisiz devam ettirebileceğiz. Müşterilerimiz ve iş ortaklarımız her zaman olduğu gibi, telefonlarımız ve e-postalarımız aracılığıyla bizlere ulaşabileceklerdir.