Open menu
03Mayıs2021

İnsan Hakları Eylem Planı'nda KVKK Hedefleri Açıklandı

İnsan Hakları Eylem Planı'nda KVKK Hedefleri Açıklandı

Kişisel Verilerin İşlenmesinde Özel Hayatın Korunması Başlığı ile 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında yapılması planlanan değişiklikler, 30 Nisan 2021 tarihli ve 31470 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan İnsan Hakları Eylem Planı ve Uygulama Takvimi'nin 6.7. bölümünde açıklanmıştır. Buna göre KVKK, Avrupa Standartları ile uyumlu hâle getirilecek ve Avrupa Genel Veri Koruma Tüzüğü'ne paralel düzenlemeler hayatımıza girecektir. Bununla birlikte, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından, veri sorumlularına düzenlenen cezalarla ilgili yeni düzenlemeler de planda yer almaktadır.

Bilindiği gibi, 2018 yılı itibariyle tüm sorumluların KVKK ile uyumlu hâle gelmesi yasal zorunluluktur. Her ne kadar yeni düzenlemeler hayatımıza girecek olsa da ilgili kanun değişikliğinden önce KVKK'nın genel ilkeleri ile uyumlu hâle gelen şirketler, kanun değişikliğine daha hızlı adapte olabileceklerdir. Ayrıca Kanun'a uyumlu olma gerekliliğinin hâlâ bulunduğunu ve bu kapsamda yaptırımların devam ettiğini lütfen unutmayın.

İnsan Hakları Eylem Planı'nın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Kişisel Verilerin İşlenmesinde Özel Hayatın Korunması


Faaliyetler

Faaliyet 6.7.a. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, Avrupa Birliği standartları ile uyumlu hâle getirilecektir.
Sorumlu Kurum Adalet Bakanlığı
Süre 1 Yıl

Faaliyet 6.7.b. Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun idari para cezası kararlarına karşı sulh ceza hâkimlikleri yerine idari yargıya başvuru imkânı sağlanacaktır.
Sorumlu Kurum Adalet Bakanlığı
Süre 1 Yıl

Written by Şeyma Nur Kaplan, Posted in Kişisel Verilerin Korunması Mevzuatı

  • Bilgilendirme Metni!

    Bu makalede yer alan içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup CottGroup® firmalarına ait bir hizmettir. Kaynak gösterilmeden iktibas edilemez. Makalenin hazırlanmasında gerekli özen ve dikkat gösterilmiş olmakla birlikte; CottGroup® ve üye şirketleri, işbu genel çerçevede bilgi veren ve yorum içerebilen makaledeki bilgilerin yanlışlık veya eksikliklerinden kaynaklanabilecek hiçbir sorumluluğu kabul etmemekte olup bu bilgilerin güvenilirliği nedeniyle oluşabilecek herhangi bir zarardan sorumlu tutulamaz.

    Her bir somut olaya ilişkin olarak, her koşulda özel olarak profesyonel bir danışmana başvurmanız tavsiye edilir. Lütfen duyuru ile ilgili işlem yapmadan önce müşterimiz iseniz müşteri temsilcinizden, değilseniz bir uzmandan görüş alınız.

Yazar

Şeyma Nur Kaplan

Legal Consultant Attorney
Bu web sitesi çerez kullanıyor.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek, verimli çalışmasını sağlamak ve istatistiki verileri takip etmek için çerezler kullanılmaktadır. Sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş olursunuz. Çerezleri nasıl kullandığımız ile ilgili detaylı bilgi için lütfen Çerezler (Cookies) sayfasını okuyunuz. Bu seçim 30 gün süreyle ya da tarayıcınızdaki çerezleri siz silene kadar geçerlidir.
x